Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

BRZA BAKLAVA SA VIŠNJAMA…TAKO SOČNA I OSVJEŽAVAJUĆA

loading...

Sastojci
Tijesto za savijače

 • 200 g višnji
 • 50 g maslaca
 • 500 g šećera
 • 1/2 l vode

Priprema

  Odmrznite tijesto za savijače. Jedno pakiranje obično ima oko 15 listova. Ono što sam ja napravio je prerezao ga na pola i stavio na hrpu. Kako sam koristio manji protvan (tepsiju) tako samo dobio željenih 30 listova. Ako mislite raditi u velikoj tepsiji predlažem kupovinu dva tijesta za savijače da dobijete željeni broj slojeva.
  Otopite maslac i krenite sa slaganjem baklave.
  Uzmite jedan list tijesta, stavite ga u protvan i premažite cijelog maslacem. Njega preklopite novim listom i nastavite s mazanjem i ponavljanjem ovih koraka. Ako vam se ne zeza i ne maže 30 listova možete grupirati 2 ili 3 lista i tako smanjiti broj mazanja.
  Kada potrošite pola listova, znači 15, posipajte sve nasjeckanim višnjama koje slobodno malo i pošećerite ako su vam jako kisele.
  Na višnje nastavite postavljati i premazivati ostatak listova.
  Prije pečenja izrežite sve na željene oblike. To mogu biti trokutovi ili ako vam se ne reže možete kao ja napraviti obične kvadrate :).
  Pecite ih na 170 stupnjeva kojih pola sata ili dok ne vidite da su dobili predivnu zlatnu boju.
  Pred kraj pečenja napravite sirup od vode i šećera. Na pola litre vode stavite oko pola kg šećera i pustite da sirup zakipi. Kako su višnje već kiselkaste nema potrebe da u sirup dodajte limun koji se inače stavlja.
  Kipući sirup prelijte preko vruće baklave i pustite da se upije još nekoliko minuta.
  I to je to. Uživajte u slatko-kiselkastoj baklavi koja može biti čak i osvježavajuća ako stavite manje šećera u nju od predloženih količina
loading...

Komentariši